Csibe és ember

„Csodálatos világ, semmit sem hall, semmit sem lát.
Csodálatos világ elárulja mindig önmagát.
” (Koncz-Bódis)

A csodás Németországból:

” 2024. január 1-től tovább szigorítják az előírásokat, megtiltva a csibeembriók leölését (a tojás elpusztítását) is a keltetés 6. napjától. Ezt azzal indokolják, hogy a tudományos ismeretek alapján nem lehet kizárni, hogy az embrió a 7. naptól képes fájdalmat érezni”. (forrás : MTI/444.hu)

A csodálatos emberi lények tekintetében a hazai szabályozás meglehetősen egyezik az EU szabályozással, a várandósság 12., indokolt esetben 24. hetéig végezhető abortusz.

Rudolf Steiner és Ita Wegman írásos válasza orvosok kérdéseire: „Arra a kérdésre, hogy az anya megmentése érdekében végzett terhesség-megszakítással beavatkozunk-e az anya karmájába és a gyermek karmájába, azt kell mondani, hogy rövid idő alatt mindkét karma más pályára terelődött ugyan, azonban a saját lefolyása hamarosan ismét a megfelelő irányba tereli, így erről az oldalról aligha lehet a karmába való beavatkozásról beszélni. Ezzel szemben komoly beavatkozás történik az operáló orvos karmájába. És neki fel kell tennie a kérdést, hogy teljes tudatossággal magára akarja-e venni azt, amitől olyan karmikus kapcsolatokba kerül, amelyek a beavatkozás nélkül nem lennének meg. Az ilyenfajta kérdéseket azonban nem lehet általánosságban megválaszolni, hanem az eset jellegétől függenek, számos olyanhoz hasonlóan, ami a tisztán lelki kultúréletben a karmába való beavatkozást jelenti, és az élet mély, tragikus konfliktusaihoz vezethet.” GA316