AZ ALAPKŐ TÁRSULÁS euritmia előadása.

December 29-én, pénteken 18.00 órai kezdettel egy különleges színházi élményre hívjuk az euritmiát kedvelőket. A Tárogató Úti Színpadon (volt IBS Színpad) ezen az estén lesz látható az ALAPKŐ TÁRSULÁS euritmia előadása.

Ez az egyórás euritmia előadás nagy és lényegi lépésekben átöleli az emberiség létét az őskezdetektől a Jövő küldetéstudatáig. Ezért egy nehéz, tömör és koncentrált művészi kinyilatkoztatás lesz. A könnyebb befogadhatóság kedvéért szóló-darabokat is szőttek a nagyobb létszámú, súlyosabb tartalmak közé. Az előadás részét képezik még a kilégzést és az áthangolódást segítő csendek. Bízunk benne, hogy aki eljön erre az előadásra, az ünneplő lélekkel jön, azzal a szándékkal, hogy közösen emeljük az alkotó és befogadó figyelem találkozásaként születő szellemi ajándékot az Égiek kegyelmébe.

Az euritmia előadásra a jegyeket a https://antropozofia.hu webáruházban lehet megvásárolni, az első 5 sorban 3.000.- Ft-os, és a 6. sortól kezdődően pedig 2.500.- Ft-os egységáron. A jegyek helyre szólnak, és a rendelések beérkezésének sorrendjében adjuk ki. Amennyiben többen szeretnének egymás mellett ülni, úgy kérjük, hogy egy rendelést adjanak le, mert csak így tudunk olyan jegyeket kiadni, melyek egymás mellé szólnak.

A jegyárusítást 2023. november 13-án, hétfőn kezdjük meg.

A megvásárolt – helyre szóló – jegyeket a rendeléskor megadott címre e-mailben megküldjük. Ezt a jegyet kérjük otthon kinyomtatni és magatokkal hozni, vagy pedig a mobil telefonon elmenteni és érkezéskor felmutatni. Szükség esetén személyesen is át lehet venni a Rudolf Steiner Házban.

A PROGRAM:

Az előadás elején elhangzanak a János Evangélium kezdőmondatai, majd egy kicsengő gong-hang után következik az úgynevezett

1./ Néma Auftakt: euritmiai képek a Földfejlődés Ős Szaturnusz, Ős Nap, Ős Hold korszakaiból Annemarie Dubach-Donath koreográfiájával, amelyet Rudolf Steiner 1911. berlini előadás-ciklusa ihletett.

2./ Georg Friedrich Händel: g-moll Hegedűszonáta 1. tétel.

3./ Rudolf Steiner: Alapkő-meditáció és Ős-Karácsony – németül Rudolf Steiner formájával

4./ Frédéric Chopin: b-moll Noktürn Op.9 Nr. 1.

5./ Albert Steffen: Es schlingen deine Tat… c. verse Rudolf Steiner formájával, amely megjeleníti az emberi lélekben feszítő kísértő-erőket, az ember önmagával vívott küzdelmét, a Michael-korszak megismerésre törekvő embersorsát.

6./ Pugnani-Kreisler: Prelude hegedűre és zongorára.

7./ Rudolf Steiner: Alapkő-meditáció és Ős-Karácsony – magyarul, Rudolf Steiner formájával. A magyar fordítás Clemens Schleuning vezetésével kifejezetten az euritmiai megvalósítás számára készült, amely így összhangban van az eredeti térformákkal.

8./ Liszt Ferenc: Funérailles. A zongoraműben és Lili Reinitzer koreográfiájában a magyar néplélek szabadság-vágya, küzdelme és felemelkedése jelenik meg. A Funérailles Liszt Ferenc egész életművének egyik kiemelkedő mesterműve, a Költői és vallásos harmóniák című sorozat hetedik darabja. 1850–52 körül keletkezett, a végleges változat alcíme October 1849, és a komponista az 1848–49-es forradalom és szabadságharc bukása felett érzett fájdalom hatására írta. A mi euritmiai értelmezésünkben ez a koreográfia egy kristályossá csiszolt művészi forma, amely az emberi szabadságért való nemes küzdelmet állítja középpontjába.

A FELLÉPŐ MŰVÉSZEK:

Barcsik Ágota, Cuhorka Kata, Deákné Molnár Krisztina, Frey Hajnalka, Gelvanics Beáta, Harmath Judit, Kálmán Zsófia, Majoros Angéla, Molnár Anita, Reischl Krisztina, Strazicky Ágnes, Szűcs Márta.

Közreműködnek: Rácz Rita Cecília (beszéd),

Szőcs Henrik (zongora),

Schleuning Ilián (világítás).

dátum

2023 dec 29
Expired!

időpont

18:00 - 18:00