KÖZÉP-EURÓPA ÉS A HÁRMAS TAGOZÓDÁS NAP

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt

a

“KÖZÉP-EURÓPA ÉS A HÁRMAS TAGOZÓDÁS”

napra

 

10:00-tól Bevezető és Makovecz Imre „Memoranduma”

10:30-tól 12:00-ig Kovács Zoltán Ákos: Közép-Európa gazdasági-pénzügyi szempontból

Közép-európai gazdaságtörténet a Memorandumok tükrében. Tervgazdasági és szabad- versenyes/államkapitalista modellek átvétele vagy harmadik út? A testvériségen alapuló asszociatív (társulásos) gazdaság alapjai és perspektívája: előremutató csírák (pl. Hangya szövetkezetek, üzemi tanácsok, alternatív pénzhasználat) és ellenható impulzusok.

12:30-tól Horváth Csaba a közép-európai népek jellegzetes ételeivel fogadja a résztvevőket.

Az ebéd igénylést kérjük szépen ezen a címen jelezni, hogy tudjuk a megfelelő mennyiséggel készülni: csaba.horvath999@gmail.com Az ebéd ára: 2500 Ft.

13:30-tól 15:00-ig Csanádi József: Közép-Európa politikai-katonai szempontból

Az antant háborús előkészületei Közép-Európa uralására. Közép-Európai Konföderáció tervek. Közép-Európa helyzete a három, a kettő és az egypólusú Európában. Az Európai Egyesült Államok terve, és a NATO terjeszkedési céljai. A magyarság küldetése a németség és a szlávság, az ötödik és a hatodik kultúrkorszak között.

15:30-tól 17:00-ig Kiss Viktor: Közép-Európa szellemi-kulturális szempontból

Létezik-e ma közép-európai művészet? A szecesszió impulzusának háttere. A közép- európai művészet története; él-e még ma megújítható folytatás? A közép-európai környezet, a hely géniusza; milyen szellemi-művészeti életre alkalmas, milyen, ami idegen tőle? A ma fiataljai keresik-e, amit csak Közép-Európa adhat a világnak?

A rendezvényen való részvétel ajánlott díja: 6.000 Ft.

Kedvezményes díjfizetésre és támogatásra egyaránt szeretnénk lehetőséget adni. Bővebb információ: Csanádi József 30/512 32 58

Helyszín: Makovecz Központ és Archívum Budapest, Városkúti út 2.

Időpont: 2024. február 3. szombat, 10-től 17 óráig.

dátum

2024 febr 03
Expired!

időpont

10:00 - 17:00