Gennagyij Bondarev: KOMMENTÁROK LUKÁCS EVANGÉLIUMÁHOZ

“A földi ítélet, az emberi ítélet, magától értetődően ezt kell, hogy mondja: a karma szempontjából úgy a bal oldali, mint a jobb oldali latornak ki kell egyenlítenie a bűnét. De az égi ítélet számára minden másképp van.
Különbséget kell tenni a bűn következményeiben önmagunk számára, és a bűn következményeiben a világfejlődés számára. Sok esetben teljesen objektív ténnyel találkozunk. Ma találkozhatok egy emberrel, és ha magasabb kegyelemből megtudok valamit az ő karmájáról, akkor lehetséges, hogy észreveszem, hogy az őt érő szerencsétlenség, a sorscsapás a karmájában van, és egy múltbeli kötelezettség betakarására szükséges. De ha ezzel kapcsolatban átlépek az ő elmúlt inkarnációira, és keresem, hogy mit tett, akkor nem találom meg az Akasha-krónikába bejegyezve ezt a tényt. Miért van ez így?
Ez azért így történik, mivel Krisztus gyakorlatilag magára vette az objektív bűnt … a maga Birodalmába vitte, és ő hordja tovább… Látnunk kell a különbséget: a karmikus igazság megmarad, de a szellemi világban a bűn hatását, magát a bűnt Krisztus magára veszi és ő viszi tovább.
Krisztus egy más rendű lényként képes, hogy a kötelezettségeinket, a bűneinket kioltsa a világban, magára vegye azokat.”

Bondarev, Gennagyij Alekszandrovics1936-ban született Belorussziában egy egyszerű orosz-belorusz családban. Iskolás évei nagy részét Rzsevben, édesanyja szülővárosában töltötte. Az iskola elvégzése után három évig a hadseregben (haditengerészeti repülés) szolgált. Ezután elvégezte a moszkvai Bányászati Főiskolát. Dolgozott szénbányában, a moszkvai metró építésénél és egy tervezőirodában. Társadalmi előrejelzéssel foglalkozott. A filozófia doktora. Szociológusként dolgozott a szovjet szakszervezetek kutatóközpontjában.Antropozófiával szisztematikusan és intenzív módon a 60-as évek közepén kezdett foglalkozni. Antropozófiai csoportot szervezett, ami elsőként indította újra az antropozófiai munkát Oroszországban az 1923-as megsemmisítését követően. Bondarev mély barátságot kötött a 60-as években Tbiliszi (Zviad Gamszahurdia, Merab Kostava, Omar Tsikolia és a Balanchivadze család) és Észtország antropozófusaival (Tallinnban volt egy antropozófiai csoport, amelyet az Antropozófiai Társaság egykori észt főtitkárának özvegye, Zinaida Sepp vezetett).Gennagyij Bondarev egy egész sor könyvet és cikket írt antropozófiai tematikában. Ő a szerzője-összeállítója az „Anthropos” c. szellemtudományos enciklopédiának is. Jelenleg Svájcban él. Az utóbbi 10 évben metodológiai szemináriumot vezet Svájc városaiban és Svájc határain túl. Az antropozófiai mozgalomban valójában ez az első alkalom, hogy ennyi éven keresztül tartanak egymás után antropozófiai metodológiai tanuló kurzust.Bondarev orosz és német nyelven könyvek sorát írta és jelentetette meg.; van aminek hamarosan meg kell jelennie angol nyelven. A szellemtudomány metodológiája az ő fő feladata, témája. Erről ír most egy ciklust, amit 3-4 éven belül remél befejezni.

Gennagyij Bondarev írása teljes terjedelmében pdf formátumban ide kattintva olvasható el !