Szívlogika: modern gyakorlati antropozófia

Szeminárium Budapesten, 2020. március 10-11.Vezeti: Mark Gringols (Izrael)

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet Mark Gringols Szívlogika-műhelymunkájára!
A programot azoknak javasoljuk, akik már ismerik a Szívlogika-módszert, avagy érdeklődnek iránta.  A szeminárium programját alul megtalálod. A lenti linkekek kívül, a módszerről írásokat, szakirodalmakat az Antropozófiai írások fb-oldalon találsz. A Szívlogika antropozófiai alapokra épülő önismereti és szociális gyógyuláshoz vezető módszer.
Jelentkezni Rákos Évánál lehet, itt: https://www.facebook.com/rakoseva vagy emailben: eva@rakoseva.hu
az emailcím vagy telefonszám megadásával.
A résztvevők létszáma korlátozott –
I. nap (2023.március 10. 18-21): max. 40 fő, van még szabad hely. Helyszín: Budapest, V.ker.
II. nap (2023. március 11.): max. 15 fő, NINCS TÖBB SZABAD HELY, de ha érdekel, jelentkezzél, hátha lemondja valaki.
Ha szeretnél részt venni, érdemes mielőbb jelentkezni.
A jelentkezés a részvételi díj átutalásával válik érvényessé, a jelentkezőknek az ezzel kapcsolatos részleteket külön emailben fogjuk elküldeni.
Jelentkezési határidő: amíg van szabad hely …
A programot továbbíthatod olyanoknak, akiket érdekelhet a Szívlogika-módszer.
Amennyiben az érdeklődők/jelentkezők létszáma jelentősen meghaladja a most rendelkezésünkre álló helyszínek kereteit, a jövőben igyekszünk még további műhelymunkát szervezni.
A szervezők nevében
Rákos Éva

I. nap 2023. március 10. 18-21. Helyszín: Budapest, V.ker.
A jelentkezést a részvételi díj befizetése sorrendjében fogadjuk el.
Részvételi díj
2023.március 10. 18-21. :    6.000 Ft
2023.március 11. 10-19.:   12.000 Ft
Lehetőség van kedvezményes és támogatói díj fizetésére. A kedvezmény igényléséhez fordulj hozzám bizalommal!
A támogatói díjjal azokat támogatod, akik számára nehézséget jelentene a normál részvételi díj befizetése.

Az emberek ma egy állandóan megjósolhatatlanul változó világban élnek. Az ember lelke elveszíti a támaszpontját, a világ érthetetlenné válik. Az élet kaotikussá lesz. Vannak, akik elveszítik a boldogulásra való reményt. A kereső lélekben ez a kérdés éled: hogyan találom meg a mai világban a nyugalmi támaszpontot? Egyáltalán létezik-e az? Hogyan maradjunk nyugalomban a világ történéseinek üledékében? A Szívlogika-szeminárium útmutatást ad, hogyan lehet választ találni. Ez nem egy mindenki számára általános, elméleti válasz, nem szavak absztrakciója. Ez individualizált válasz, az érzés és az akarat cselekedete. Ez egy lelki aktivitás, s az önmagát felismerő individualitásból fakad, amely a csoportmunka szociális tevékenységében tükröződik.
A szeminárium két napból áll. Az első napon, pénteken elmélyült ismerkedés a módszerrel, a kezdők számára is megfelel. Bolygó-princípiumok alapján dolgozunk, a résztvevők kérdéseivel. A módszer elmélete a csoportos gyakorlásban fog kibontakozni. Gyakorlás közbeni ismerkedés az érzések kihelyezésével, szóval és színnel. A második napon, szombaton a Szemlélődő párbeszéd és az Intuitív dráma módszereinek intenzív gyakorlása lesz, a résztvevők kérdései alapján. A szeminárium második napja teljes egészében gyakorlati. Azoknak szól, akik már ismerik a Szívlogika módszereit, és készen állnak arra, hogy saját kérdésükkel gyakoroljanak a Szemlélődő párbeszéd és az Intuitív dráma módszerével.
Mark Gringols : „Az érzések kihelyezésének módszere hasonlít az Én magasabb individualitásának éjszakai, szellemben való felébredéséhez. Ez egy aktív akarati lépés. Az individualitás, felemelvén lelkét a Szellemhez,  összesűrítve a tudattalan lelki tartalmat, (színben vagy szóban) izolálttá, külsőleg láthatóvá, képpé, formává teszi a korábban feloldottat. A következő kérdés merül fel: ki vezet engem az életeseményektől azok okáig? Szemlélődő párbeszédbe elegyedek, találkozom azzal, aki a saját lelkem mélyén válaszolni tud ezekre a kérdésekre.”

A szemináriumot Mark orosz nyelven vezeti, tolmácsol: Rákos Éva
Mark Gringols (Izrael):
Tudatosan közreműködök a Szívlogika impulzusával, amely a felébredésnek és az érzések megtapasztalásának gyakorlati módszertana.
2013 óta antropozófiai csoportok résztvevője skype-on. 2015 óta Rehovot-ban (Izrael) a Terapeutikum-csoport alapítóinak egyike. Az Armen Töugu által kifejlesztett szemlélődő párbeszéd módszerének tanulmányozására szervezett szemináriumok résztvevője és szervezője. Résztvevője a Stuttgartban 2016-2017-ben szervezett szemlélődő párbeszéd-szemináriumoknak, az Extersteine-i Béke Hetének 2018-2019-ben.
A 2020. április óta működő nemzetközi online Szívlogika-iskola szervezője, és a 2022. július óta működő magyar Szívlogika-gyakorló csoport vezetője.

Olvasnivalók a témában magyarul:
Interjú Armen Töuguval, a Szívlogikán alapuló módszerek kidolgozójával: A fizikától a metafizikáig
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02NmnpoMoHQFCCLE1HtpfyBhF94T3DHysBNHKpWTaBkKDbdhzgwjsxjWy4QwQLWT7al&id=104230677868530
A Szívlogika 4 törvénye
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0EzePLbXZaR1LdNncgKeHphdhMwP2qeoWwPwGJWnxLodzwmnvMR15LUDs4oPzfxn1l&id=104230677868530
Intuitív dráma
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0Dk29mpdSDD6y8F2L8MsjgZ7QJcjnUAfvkpKMS3ZwT7C5YKBQ6ufTP7KFLgpZ79RHl&id=104230677868530
Szemlélődő párbeszéd
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02hghPgxMdwgTy4iBFKu4gq79EqUrXzfVa6KxpwaY9EXkL2XKhHaLQDMx3r3z5ncaCl&id=104230677868530
Olvasnivalók orosz nyelven:
bdn-steiner.ru  Keresd a Тыугу/Töugu vagy Грингольс/Gringols nevet

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket
Mark Gringols (a fényképen ő látható, a helyszín: Externstein, Németország)
és a szervezők