Adventi önismereti alkotó program sorozat a művészet eszközeivel – Szabó Sipos Barnabással

 

A sötétség, mint fény, a fény, mint sötétség

Adventi önismereti alkotó program sorozat a művészet eszközeivel – Szabó Sipos Barnabással

Nemsokára itt az adventi időszak. Ha kitekintünk, láthatjuk, érezhetjük, hogy a nappalok rövidülnek, a növényekben lelassulnak a növekedési erők, a virágzás és terméshozam megszűnik. A föld mintha befele fordulna önmagába. Azonban ez csak a földnek egy bizonyos területén van így. Ennek alapján is megfigyelhetjük, hogy az élet ritmus. Kozmikus ritmus. Virágzás és hervadás ritmusa. Ahogy egy helyen nő a sötétség, a másik helyen erősödik a fény, itt hideg van, amott melegszik és így tovább.

Minden területnek megvan a maga feladata. A mi feladatunk a földnek ezen a helyén, hogy mi is magunkba nézzünk, amíg várunk a fény megjelenésére a téli időszak derekán. Erre ad lehetőséget ez a három alkalomból álló kreatív csoport foglalkozás, ahol művészi szemlélettel tekinthetünk rá a sötétség és a fény természetére bennünk és a külvilágban. Megfigyeléseinket a képi ábrázolás eszközeivel is megerősítjük, amelyekhez nincs szükség művészeti előképzettségre csak kíváncsiságra.

Tarts velünk ezen a 3 állomásból álló utazáson:

1./ A sötétség természete – 2023. november 25. szombat 9-13 óra

2./ A fény, mint megvilágítás – 2023. december 8. szombat 9-13 óra

3./ A teremtő fény – 2023. december 17. vasárnap 9-13óra

Helyszín
‌Rudolf Steiner Ház – Könyvtár

Zártkörű csoportmunka, a részvétel Szabó Sipos Barnabással való előzetes egyeztetéshez kötött. Kérjük, hogy a következő e-mail címen vedd fel a kapcsolatot: szsbarnabas@gmail.com.

dátum

2023 nov 25
Expired!

időpont

09:00 - 13:00