Az új Nap megújító sugarai

 “A szellemtudomány azt tanítja nekünk, hogy amikor a Golgotán a vér a keresztfáról a földre csöpögött, a Föld belsejében új Nap-gömb született, amelyben Krisztus, a Nap szelleme, leszállása után a Föld uralkodójaként elfoglalta trónszékét.
Ha ezt a tényt komolyan vesszük, akkor bizonyossággá válhat számunkra, hogy onnan arany sugarak emelkedhetnek fel, áttörhetik a földkérget, és beáramolhatnak a növényekbe. Ezek az új életsugarak, amelyek révén a növények akár új formákban regenerálódhatnak.
Mindenkinek, aki földet művel, segítség lehet, ha megismerkedik azzal a ténnyel, hogy szent lehet a föld, amelyben a növények nőnek, ha az ember a tudatában hordozza a tényt, hogy Krisztus trónszéke ott van a Föld belsejének középpontjában.Nem tudom, Rudolf Steiner utalt-e más helyen ilyen konkrétan erre. Fontosak koberwitzi szavai, melyek szerint a Földnek ez az arany magva, amely az emberiség elől lesüllyedt meseország, Samballa, de a Krisztus által vezetett kereső emberi lélek ismét meg fogja találni. Ezek fontos szavak.
Nemcsak a földet művelő embernek kell a tudatában hordoznia ezt, hanem az istenség szívét kereső emberléleknek is. Nagy segítség, ha tudjuk, hogy a szellem fénye a magasságokból sugárzik le ránk, az embert földi élete során a mélység örök isteni világa is hordozza. Az Istent kereső lélek megtudhatja, hogy valóságos kapcsolat létezik isteni eredetével, amelyből született.
Rudolf Steiner csodálatos szavakat mondott nekem a Názáreti isteni szívéről a Föld mélyén, amely mindent hall, ami az emberi lelket megindítja, ahol minden emberi szenvedés és minden emberi öröm meghallgatásra talál, és elfogadják az imádkozó emberi lélek kéréseit. „Áradjon a mélységekből a könyörgés, amelyet meghallgatnak a magasságok” – hangzanak az 1923. karácsonyi meditáció szavai. A Föld mélyében levő szívhez imádkozhatunk tehát. Onnan érkeznek az emberiséget és a Földet segítő sugarak.” Johanna Keyserlingk visszaemlékezése a koberwitzi mezőgazdasági kurzusra, amelynek a birtokuk adott helyet 

Forrás: Adalbert von Keyserlingk gróf: Koberwitz, 1924 (ABG kiadó 2018) – megvásárolható >>>